LACTAATTEST

Haal het maximale rendement uit je trainingen

LACTAATTEST

Geen enkele sporttest geeft een zo nauwkeurig en exact beeld om de trainingen te kunnen optimaliseren als de lactaattest.

Aanmelden

WAAROM EEN LACTAATTEST?

Bijna iedere hardloper heeft tegenwoordig wel een sporthorloge waarop je veel informatie kunt aflezen zoals; gemiddelde hartslag, maximale hartslag, snelheid, aantal kilometers, calorieverbruik en nog veel meer. Maar wij zijn er van overtuigd dat de meeste lopers niet precies weten wat voor hun de waardes zijn die ze aan moeten houden om o.a de verschillende energie systemen (aerobe & anaerobe) te kunnen trainen, en daardoor optimaal te kunnen presteren . Gevolg is dat er vaak te veel en op te hoog tempo getraind wordt, dit kan lijden tot blessures, mindere prestaties of zelfs overtraining. Lactaattesten zijn een uitstekend hulpmiddel om het maximale rendement uit de trainingen te halen op een verantwoorde en plezierige manier!

Tijdens een lactaattest meten we de hartslag en de hoeveelheid lactaat (zuurrest van melkzuur) die je lichaam produceert tijdens het lopen bij trapsgewijs toenemende belasting dmv een klein prikje in vinger of oor. Bij een toenemde belasting neemt de lactaatproductie toe. Een verhoogde bloedlactaatconcentratie zorgt voor verzuring waardoor een verslechterde spierconcentratie optreedt en een gevoel van vermoeidheid ontstaat. De lactaatdrempel, ook wel het omslagpunt genoemd is het punt met de hoogste intensiteit waarop het lactaat nog gelijk blijft. Van hieruit kunnen de trainingzones (op basis van hartfrequentie en vermogen) worden bepaald. Verder geven de lactaatmetingen met bijbehorende lactaatcurve inzicht in de snelheid van verzuren, de maximale verzuring en de verwijdering van het lactaat.

Na een analyse van de resultaten van de test ontvang je een compleet advies van de voor jouw specifieke mogelijkheden.

Meer weten?

MEER INFORMATIE OF AANMELDEN

LAAT JE GEGEVENS ACHTER