LOOPANALYSE

Blessure preventie & optimalisatie van je prestatie

LOOPANALYSE

Waarom een loop analyse?

Er zijn een aantal redenen waarom je een loop analyse zou kunnen doen, Blessure preventie, prestatie optimalisatie en verminderen van gebruikelijke pijntjes.

Zijn er fysieke aanwijzingen die mogelijk in de toekomst klachten kunnen veroorzaken?

In veel gevallen zien we dat een achillespees letsel niet eens veroorzaakt wordt vanuit de achillespees zelf maar dat een blokkade van het enkel gewricht of de grote teen bijvoorbeeld een verstoring van het loop patroon geeft wat op lange termijn klachten veroorzaakt.

Ook is een disbalans in functie van de linker of de rechterkant een voorspellende factor in blessure leed. Door een gedegen lichamelijk onderzoek te doen kunnen we deze zaken achterhalen en indien gewenst kan dit opgelost worden door behandeling of door het uitvoeren van specifieke oefeningen. Dit alles ondersteund door de Fytek of FytekPro app.

Wat voor type schoen pas bij mij? (vanuit bestaande schoenen bekeken)

Je hebt vast verschillende schoenen waarmee je loopt, tijdens de aanschaf mag je vaak over een baan lopen en wordt dat gefilmd. Wat we alleen veel zien dat het nogal uitmaakt met welke snelheid je loopt wat het effect van de schoen is. Zo zien we soms dat een heel “stabiele” schoen op hoge snelheid helemaal niet stabiel hoeft te zijn voor jou voet!

Door het filmen van je afwikkeling op hoge snelheid kunnen we hier een goede analyse van maken welke schoen het beste is voor welke doeleind. Hiermee kunnen we blessures voorkomen maar ook de prestaties verbeteren.

Wat is mijn loop techniek en kan deze mogelijk verbeterd worden?

Er zijn veel verschillende loop technieken, en sommige specifieke looptechnieken brengen grotere risico’s met zich mee. Moet iedereen dan hetzelfde lopen? Nee dat hoeft niet, niet ieder lijf kan dezelfde looptechniek aan. Door een analyse te maken van je loopstyle en eventueel van je voetafwikkeling kunnen we hier inzicht in krijgen of je belasting links rechts gelijk is. Tevens kunnen we direct “aanpassingen” in je loopstyle aanbrengen om te zien of dit de zaken aanpast zoals je beoogd.

Aanmelden

Waarom bij FYtekPro Sportslab?

Je ziet dat er nogal wat verschillende redenen kunnen zijn waarom je een loopanalyse doet is het belangrijk om te weten wat jou specifieke reden is.
Mijn achtergrond als Fysiotherapeut van vele hardlopers in zeeland, jaren lange ervaring aan de kant bij AV 56 en mijn passie voor sport helpen om jou te begrijpen wat er aan de hand kan zijn.

Daarnaast is de uiterst nauwe samenwerking met Jan de Wilde en Monique Verschuure erg handig in het kort houden van de lijntjes met de trainers om jou aanpassingen indien gewenst over te dragen zodat ook zij hier verder mee kinnen.
Hierdoor kunnen we samen tot een goede oplossing komen.

Hoe ziet een loop analyse er uit?

  1. We beginnen met een anamnese, hieruit kunnen we samen bepalen wat voor jou het belangrijkste is om te onderzoeken.
  2. Daarna volgt een onderzoek op de boven geschreven onderdelen.
  3. We sluiten af met een aantal oefeningen waarmee je zelf aan de slag kan.

MEER INFORMATIE OF AANMELDEN

LAAT JE GEGEVENS ACHTER