TRAINERS

ProRunning

Jan de Wilde
Jan de Wilde
Jan de wilde; een begrip in de Zeeuwse hardloopwereld!

Doordat er veel te vroeg een einde kwam aan Jan zijn voetbalcarrière in 1985 besloot hij te gaan hardlopen. Dit zeker niet zonder succes. Hij liep zelfs een marathon in 2.29.02 en behaalde bij de Masters 40 jaar zilver tijdens het NK-cross en NK-marathon.

Jan niet alleen als wedstrijdatleet zeer succesvol, maar ondertussen met 20 jaar ervaring als coach ook zijn sporen dik verdiend. Al jaren verzorgt hij de populaire kustmarathontrainingen, de baantrainingen van de wedstrijdgroep bij AV’56 en heeft hij menig atleet begeleid naar mooie (landelijke)successen

Met zijn kennis & ervaring als wedstrijd atleet en de vele opleidingen en cursussen die hij heeft volbracht heeft Jan ondertussen een eigen visie en trainingsmethode ontwikkeld waarin lopen met een goede techniek en juiste mindset een grote rol spelen. Afgelopen jaar heeft hij zich buitenom het coachen ook gespecialiseerd in het afnemen van lactaattesten en volgt momenteel een opleiding voor de Methode Beter Ademen.

Prestaties:
5000 m 15.17
10000 m 31.43
Halve marathon 1.09.49
Marathon 2.29.02

Monique Verschuure
Monique Verschuure
Monique Verschuure, 1 van de snelste hardloopsters in Zeeland ooit heeft haar krachten gebundeld met coach Jan de Wilde.

Na 25 jaar horeca waarvan 12,5 jaar als eigenaresse van Café & Brasserie de Sportvisser in Yerseke is Monique wel toe aan een nieuwe uitdaging erbij.

In 1 van de vele gesprekken over haar grote liefde hardlopen die ze met trainer Jan de Wilde voerde, kwam al snel het idee samen iets op professionele wijze met hardlopen te gaan doen.

Vanaf toen gingen de ontwikkelingen snel, er waren plannen ten over die steeds meer vorm kregen. Na hard werken achter de schermen werd hardloopschool ProRunning een feit!

Namens ProRunning hoopt Monique met haar enthousiasme en gedrevenheid nog meer mensen in beweging te krijgen, en ze ervan te overtuigen hoe groot het belang van een gezonde levensstijl is binnen ons hectische bestaan.

Tot de komst van haar zoontje had ze een totaal andere levensstijl; veel en onregelmatig werken, vaak feestjes met overmatig alcohol gebruik tot diep in de nacht, ongezond eten en weinig slapen. En (buiten)sporten kwam er al helemaal niet van.

Door de komst van haar zoontje gooide Monique het roer drastisch om naar een gezonde levensstijl, en maakte ze o.l.v haar coach en nu ook compagnon Jan de Wilde al snel grote stappen binnen het hardloopwereldje met als hoogtepunt 2018. Ze verbrak toen niet alleen op alle afstanden haar eigen records, maar liep zelfs club, en Zeeuwse records uit de boeken, en wist vele prijzen ook op landelijk niveau in de wacht te slepen.

Maar bovenal deze knappe prestaties geniet ze vooral ontzettend van het hardlopen in de mooie natuur en de gezonde levensstijl waar af en toe een lekker drankje en feestje ook goed in past! Balans is de sleutel, hierdoor voelt ze zich fit en energiek

Prestaties:
42,2 km 2.57.03
21,1 km 1.22.47
10 km 36.43
5 km 18.08

Berry Simonse
Richard de Vlieger

BLIJF OP DE HOOGTE!

LAAT JE GEGEVENS ACHTER